Zucht, uithalen maar weer!…

Blog Haakmuts, uithalen

Zucht, uithalen maar weer!…

Toch maar uithalen, denk je bijna klaar te zijn, Zucht…

Uithalen, blog haakmuts, ajourpatroon


Ik ben zo ondertussen al weer lang bezig met het breien van een trui. Begonnen ergens in 2018, en nog steeds niet klaar! Maar… het einde komt in zicht. Het achterpand is klaar en mijn 2 voorpanden ook bijna. Ik heb de voorpanden tegelijk gebreid. Dit was een advies van een medebreister, zodat de panden gelijk gebreid zouden worden. Dan is er geen verschil te zien in de panden op het moment dat het ene moment wellicht wat losser gebreid wordt dan het andere pand.

De onderkant van het patroon is een leuk ajour patroon. Geen pen is hetzelfde. Daar houd ik van. Alleen recht toe recht aan, vind ik saai worden. Aan de bovenkant wordt het patroon alleen nog maar rijen met gaatjes. Dat vind ik dus saai worden, gelukkig was het niet zo’n stuk.

uithalen, blog Haakmuts, niet goed.

Helemaal trots dat het af was, heb ik het aan mijn haak- en breimaatjes laten zien. Helaas waren ze niet tevreden. Het liep helemaal uit aan de zijkant. Ik was vergeten te tellen!!! Ik was begonnen met 27 gaatjes, en geëindigd met wel 38 gaatjes. Tja, dat klopt natuurlijk niet. En dus uithalen maar….. Zucht. Moest ik weer opnieuw beginnen.

Ik in ieder geval wel (en daar gaat het natuurlijk om). Het is nu mooi recht, dat was de bedoeling. Op naar het tweede voorpand. Dan kunnen we eindelijk aan de mouwen beginnen en wie weet loop ik binnenkort wel in een mooi gebreid zwart vest.

 

Uithalen Blog Haakmuts, wel goed

 

Om het allemaal wat sneller te laten gaan, nu niet 2 panden tegelijk gebreid, maar begonnen met 1 pand. En nu wel geteld. Dus aan het eind keurig 27 gaatjes. 

Ik hoop dat de dames nu wel tevreden zijn.

Natuurlijk zal ik hem showen als hij klaar is. 
Dit vest ben ik aan het breien met Katia Mississippi 3. Dit is een mooi, zacht en soepel brei & haakgaren van een combinatie van katoen 60% met acryl 40%.  En het kan goed in de wasmachine gewassen worden. Ik brei het op pen 3.

Hebben jullie ook wel eens dat je moet uithalen of ’terug haken’?

Deel dit bericht