Zomer project 2017

Zomer project 2017

Zomer project 2017

Sjaal voor dochterlief

Zomer project 2017: Ook deze zomer natuurlijk weer de vraag: ‘Wat ga ik meenemen op vakantie om te maken?’

Het project wat ik op vakantie wil maken moet niet te groot zijn, zodat het te warm wordt als ik er mee bezig ben, maar ook niet te klein zijn, dat ik er zo mee klaar ben.
Ik had een aantal projecten in gedachten. Allereerst aapje Jacobus van de website ‘Zij maakt het’. Dit zijn knuffels die gebreid worden, en waarbij je aan het eind als alles gebreid is, je het aapje alleen nog maar hoeft op te vullen en niet meer aan elkaar te maken. Aangezien ik dat het minste leuk vindt aan het breien of haken van knuffels, lijkt dit me ideaal. Jongste dochter wil dit graag in 2 verschillende kleuren groen van katoen. Oké, dus dat ging in de tas.

Daarnaast wil oudste dochter nog wel een sjaal die niet zo pluist. Hier heb ik het ideale garen voor in gedachten, namelijk Katia Spring Rainbow, een mooi verloop garen, met genoeg garen op 1 bol voor een hele sjaal (wel 600 meter). Dit vindt zij gelukkig ook mooi. En ze wil het patroon van Katia, van de rechte sjaal. Deze dus ook uitgeprint en in de tas gedaan.
Natuurlijk heb ik zelf ook nog wel wat op mijn verlanglijstje staan. Ook ik wil nog een leuke sjaal erbij. Hier kan je er ten slotte nooit genoeg van hebben en mijn ook is ook gevallen op een mooie kleur van Katia Spring Rainbow. Ik heb op Pinterest een mooi patroon gevonden van een leuke sjaal. Ook mee in de tas dus.
Al met al genoeg om te doen.

Wat is er gemaakt tijdens de vakantie?

Tijdens de heenreis in de auto ben ik natuurlijk al begonnen met het eerste project. Niet te moeilijk, aangezien ik toch ook altijd nog wel wat om mij heen wil kijken. Zo ben ik begonnen met de sjaal voor dochterlief. Het is een leuk patroon. En mooi garen.
Katia Spring Rainbow bestaat uit 4 draden van katoen en acryl, welke los op de bol zitten. Deze 4 draden krijgen één voor één een andere kleur, zodat het kleurverloop mooi geleidelijk gaat. Doordat de draden niet gedraaid zijn, is het zo af en toe wel opletten met insteken, dat alle

net te kort / net genoeg

4 de draden meegenomen worden. In het begin vond ik het lang duren voor er een draad van kleur veranderde, later vond ik het veel te snel gaan, dan zou de bol ook snel op zijn!!!

 

Aan het einde ging ik steeds sneller haken, zodat het klaar zou zijn voor de bol op zou zijn….
Helaas kwam ik aan het einde net wat garen te kort! Balen. Ik heb de laatste toer een keer uitgehaald en opnieuw gehaakt. En ja, ik kwam net uit!

De sjaal is afgekomen in de vakantie. Helaas heb ik geen tijd gehad om aan aap Jacobus te beginnen en aan mijn sjaal. Helemaal niet erg, ik heb veel mooie dingen gezien in de vakantie en leuke activiteiten gedaan. We hebben lekker de zon en warmte opgezocht in het mooie Italië bij het Gardameer. En, nu heb ik nog weer wat op mijn lijst staan met projecten welke ik zeker nog ga maken!

Heb jij al eens iets gemaakt met Katia Spring Rainbow?
Ik zou het leuk vinden om hier foto’s van te zien. Wat is je favoriete kleuren combinatie van dit mooie garen?
Laat het me weten!

Eindresultaat

Deel dit bericht

Reactie (1)

 • Corrie van Iperen

  Wat een leuke wol is dat met het kleurverloop erin, en dat haakt natuurlijk heel erg uit met zoveel meters op de bol.
  Heerlijk om op de vakantie te haken, met warm weer gaat dat beter dan breien.
  Ik kan iedereen aanraden om op deze site van wolby te kijken, zo’n uitgebreide sortering van verschillende merken.
  Mariëlle, veel succes met alles en tot de volgende breicafé, zien we alles in het echt en kunnen we elkaars werk bewonderen.

  20 augustus 2017 bij 17:43

Reacties zijn gesloten.