Workshop Haken voor Beginners

Workshop haken voor beginners

Workshop Haken voor Beginners

Mijn eerste haak workshop voor beginners!

Afgelopen vrijdag 17 november was het dan zover, de workshop haken voor beginners kon van start.

Voor de workshop had ik drie aanmeldingen. Waarbij één deelnemer mij vroeg of het een probleem was dat zij linkshandig is. Natuurlijk is dat geen probleem+ ik ben ten slotte altijd  in voor een uitdaging en zei dan ook volmondig dat dit geen probleem was.

Meteen ben ik zelf met links gaan oefenen. Ik moet het wel voor kunnen doen. Dat is tenslotte de manier waarop je het haken leert. Door het na te doen van iemand die het daarbij uit kan leggen. En ik moet zeggen. Het begin was lastig, het lukte me wel. Ik wist wel meteen weer hoe het voelt als je net leert haken… hoe hou je toch die naald vast, hoe hou je de draad op spanning en hoe hou je het werk waar je mee bezig bent vast. Met daarbij natuurlijk oppassen voor kramp in de vingers.

Vrijdagochtend op tijd alles klaar gelegd. De bolletjes Catona waar een kleur naar keuze uit gekozen kon worden in een grote bak gedaan, wat lekkers gehaald en de voorbeeld onderzetters in het zicht gelegd.

Stipt om 9 uur waren daar de eerste 2 dames. Ze hadden er zin in. Helaas kwam dame nr. 3 niet.
Na het stoeien met het haken van de lossen, vasten en stokjes, begonnen we aan de uitleg van het patroontje en kon er echt begonnen worden met het haken van het onderzettertje.

Haken volgens patroon

Ik vond het zo leuk om te zien hoe de dames hun best deden en wat er uiteindelijk van de naald kwam! Ondanks dat ze het moeilijk vonden, hadden ze er wel duidelijk plezier in. Zelf vond ik het ook zo leuk om te zien hoe het ging, dat ik vergeten ben om foto´s te maken!!
Ik hoop dat zij doorzetten en over een paar weken hun hand niet meer omdraaien voor een leuk haakproject. Dan zeg ik ´Missie geslaagd!´

Andreya en Lisa, dank jullie wel voor jullie gezelligheid. Ik zou het erg leuk vinden om te zien wat jullie gemaakt hebben.

Wil je ook leren haken, kom dan ook naar de workshop haken voor beginners en meld je aan via het contactformulier op de site.

Deel dit bericht

Reactie (1)

  • Andreya

    Het was zooo leuk 🙂

    23 november 2017 bij 21:04

Reacties zijn gesloten.