Voorbereiding Spirit of life Cal 2017

Voorbereiding spirit of life Cal 2017

Voorbereiding Spirit of life Cal 2017

Voorbereiding Spirit of life Cal.

Eindelijk kunnen we beginnen aan de voorbereiding voor de Spirit of life Cal. Tatsiana van Lillabjorncrochet.com heeft op haar site een link geplaatst waarin zij aanwijzingen geeft om de voorbereiding voor de Cal op te gaan pakken.

overzichtfoto kleuren

Ik ben helemaal enthousiast over deze Cal. Het zijn drie mooie kleurstellingen.
De ‘spirit of the Lake‘ is het pakket met de blauwe en groene tinten. Mijn schoonmoeder zegt altijd dat blauw en groen overal bij passen. Een mooie blauwe lucht geeft ten slotte iedereen een blij gevoel en planten zijn over het algemeen groen, en planten staan ook altijd overal mooi bij. Een wijze vrouw, mijn schoonmoeder (en bovenal ook heel lief, ik heb het getroffen!)

De ‘spirit of the Volcano‘ heeft wat fellere kleuren. Mooie felroze, turquoise en geel tinten. Vroeger waren rode tinten mijn lievelingstinten en nog val ik vaak voor deze kleuren. Het maakt het altijd zo vrolijk.

Dan is er ook nog het pakket met de paarse en groene tinten. De ‘spirit of the Orchid‘. Dit vind ik ook een hele mooie combinatie en doet mij weer denken aan mijn eigen moeder, al net zo’n handwerkmuts als ik. Haar favoriete kleur is paars en dit is dus echt iets voor haar en ook voor mij, stel dat ik dan de wrap om zou hebben, dan voel ik mijn moeder dicht bij me. Is toch ook een heel fijn gevoel!

Tja, wat zal ik kiezen….

Waar bestaat de voorbereiding uit?

Met de link voor de voorbereiding op de spirit of life cal kom je uit op een pdf, waarin zij verschillende linken geeft naar patronen van haar waarin zij de verschillende technieken gebruikt.

Voorbereiding spirit of life Cal

Het overlay haken is een techniek waarbij aan de achterkant een laag van vasten gecreëerd wordt, terwijl er aan de voorkant allerlei patronen kunnen ontstaan. Er wordt in de achterste lussen gewerkt, zodat aan de voorkant de voorste lussen zichtbaar blijven. Deze worden gebruikt voor verschillende lange steken die als overlay op de laag vasten liggen. Tatsiana heeft deze techniek onder ander gebruikt in haar ‘Circels of Sun cal 2015’.
Die heb ik ook al een keer gemaakt en er een kussen van gemaakt. En hier ook een blog over geschreven.

C2C haken, oftewel Corner to Corner haken. Hiermee werk je diagonaal. Het patroon begint in de hoek en van hieruit haak je verder, het wordt ook wel pixel haken genoemd. Hier heb ik ook al ervaring mee. Dit heb ik gedaan met het maken van de Scheepjes Cal 2016, ook hier heb ik een blog over geschreven. De link die Tatsiana geeft is van een collega die ook patronen ontwerp, schitterend ook, alleen wel in het Engels geschreven. Als je dit lastig vindt, dan kun je beter het lapje van de Scheepjes Cal 2016 maken. Zij geven ook duidelijke uitleg en er ook een filmpje bij.

Mozaïek haken, is een herhalend patroon van geometrische banen (vlg. schema) en tussen strepen. Elke geometrische baan is gehaakt met 2 kleuren garen. Dit heb ik nog niet eerder gedaan. Tatsiana geeft de link van haar mozaïek deken op als oefening. Hier staat duidelijk omschreven hoe het moet, ook met een voorbeeld. Het ziet er mooi uit en dit zal ik zeker gaan oefenen.

Doe je ook mee?

Ik ben enthousiast!! Jij ook? Welke kleurstelling vind jij het mooist?

Deel dit bericht

Reactie (1)

  • Corrie van Iperen

    Prachtige kleuren zijn het, vooral de orchid. Het is weer een leuke cal, en je leert weer nieuwe steken.
    Veel succes allemaal.

    3 oktober 2017 bij 23:30

Reacties zijn gesloten.