Sophie’s Garden kussen

Sophie’s Garden kussen

Zo’n mooi patroon Sophie’s Garden

Al heel lang wilde ik de Sophie’s Garden maken. Het leek mij heel leuk om al die nieuwe steken te leren. Blog Haakmuts: Sophies Garden
Ik heb er voor gekozen om haar te haken met Phildar Coton 4. De Coton 4 heeft allemaal mooie heldere kleuren.
Mijn idee was om als een soort regenboog de kleuren te verwerken. Elke toer een volgende kleur.

En ik moet zeggen. Het patroon heeft mij niet teleurgesteld. Het was erg leuk om te maken, zoveel nieuwe steken.
Ik heb er echt heel veel van bijgeleerd.
Ook de kleuren vind ik erg mooi. Het is een heel sprekend geheel.

Toen moest er natuurlijk ook nog een achterkant komen.
Deze heb ik gehaakt in de granietsteek. Een makkelijke steek, waar ik niet bij hoefde na te denken. Wat dan wel weer ideaal is voor het haken tijdens het televisie kijken. Ik wilde dezelfde kleuren en volgorde gebruiken. Ik heb steeds 2 toeren gehaakt met dezelfde kleur, wat een heel leuk effect gaf.
Tijdens het haken kwam ik erachter dat het werk naar binnen trok. Daar baalde ik enorm van. Maar ook leerde ik wat ik natuurlijk best wel wist, dat als je een patroon gaat haken, dat het dan altijd wat smaller wordt dan de lossen die je opzet. Daar had ik mee gemeten.
Uiteindelijk heb ik er een rand van vasten omheen gehaakt om dezelfde grootte te krijgen als mijn Sophie’s Garden


Blog Haakmuts, achterkant kussenIk had een kussen bij een groot blauw warenhuis gekocht en daar paste het mooi omheen. Ik heb eerst drie kanten aan elkaar gehaakt, kussen erin en toen dicht gehaakt.

Al met al ben ik erg tevreden over het kussen en ben ik al weer bezig met nog een kussen, maar dan van de patroontjes van de Circels of Sun. Ook erg leuk!

Deel dit bericht