Scheepjes CAL 2016

Scheepjes CAL 2016 Banner

Scheepjes CAL 2016

Eindelijk klaar mijn Scheepjes CAL 2016

Ja, ook ik doe mee met de scheepjes CAL 2016. Ik was niet begonnen gelijk met de start van de CAL (= Crochet ALong, elke week komt er dan een stuk patroon vrij en tegelijk met een heleboel andere haaksters haak je aan hetzelfde). De CAL was dit keer een deken gemaakt van 12 verschillende vierkantjes welke elk 4 keer gehaakt moesten worden. De deken kon gehaakt worden met Colour Crafter of met Merino soft. Hoewel beiden schitterende kleuren hebben, ging ik toch voor een deken gehaakt van Soft Fun gecombineerd met Soft Fun Denim.

 

Er waren 12 weken waarin steeds het patroon van een vierkantje vrij kwam en dus wilde ik 12 verschillende kleuren. Het zijn kleuren in blauw/grijs tinten geworden. De deken is namelijk voor iemand die erg van deze kleuren houdt. Voor haar verjaardag. En eindelijk mag ik het laten zien er erover vertellen. Ze heeft het gehad en ze is er blij mee! Gelukkig, alhoewel ik daar niet aan twijfelde, gedurende het maken had ze het al gezien en heeft ze me meerdere malen verteld dat ze de kleuren zo mooi vond en de patroontje zo leuk. Ze wist alleen niet dat de deken eenmaal klaar voor haar was.

Het in elkaar zetten….

Ik ben in de zomervakantie begonnen, ideaal met de warmte vierkantjes haken en dus niet iets warms op de benen. In de vakantie ging het snel, had ik soms per dag 4 vierkantjes gehaakt. Eenmaal thuis, is dat toch anders. Ik haakte nu 2 avonden over een vierkantje en dan heb ik ook niet elke avond de tijd om te haken. Al met al, klaar met alle vierkantjes, toen kwam het in elkaar haken.
Ik had nog niet eerder dingen plat aan elkaar gehaakt. Maar het ‘joinen’ viel me mee. Goed opgelet dat ik als eerste het lichte vierkantje ‘pakte’. Hierdoor was de lus niet zichtbaar aan de kant van het andere vierkantje. Het is mooi geworden.
Ik ben niet zo goed in het goed aanhouden van de juiste maat, en ik ben niet zo goed in tellen. Dus…. niet al mijn vierkantjes zijn even groot, het scheelt niet veel, maar toch, en elke kant moest 28 steken en een hoeksteek hebben, dat zijn er bij mij soms 29 of 30. Het is me gelukt om af en toe wat te smokkelen en het valt helemaal niet op dat sommige kanten wat meer of minder steken hadden.

Andere patroontjes.

Ik vond niet alle vierkantjes  van deze Scheepjes CAL even leuk om te doen en heb dus ook zelf op internet gezocht naar andere patronen. En ik heb een hele leuke gevonden, de keltische haaksteek. Zo goed uitgelegd in dit Youtube filmpje! Het ziet er echt uit alsof het gevlochten is. Ben blij dat ik deze gevonden heb.
En ik heb een vierkantje in filet haken gemaakt. Ook erg leuk om te doen. Aangezien de ontvangster van de deken een poezen liefhebster is, heb ik een poezenpootje erin gemaakt.

 

Ik ben altijd blij als ik een project af heb, meestal heb ik wel eer van mijn werk en kan ik vol goede moed weer aan wat nieuws beginnen of andere projecten afmaken.

Dit was een zeer geslaagd project.

 

Deel dit bericht