Pingouin

Pingouin Logo

Pingouin

Van oorsprong een Frans merk en opgericht in 1927, sindsdien heeft het garen meerdere breisters verleid en begeleid gedurende meerdere generaties. Waarschijnlijk zal het merk bekend zijn bij de ‘Grootmoeders’ van tegenwoordig. Pingouin wil zich weer goed op de kaart zetten en is bezig met een mooie modernisering zonder de ‘ouderwetse’ kwaliteit uit het oog te verliezen. Dit willen zij doen met een onberispelijke kwaliteit en een breed scala aan kleuren.

Pingouin Pingo Arlequin 

Pingouin Pingo Arlequin is een 100% polyacryl. De bollen hebben een mooi glanzend uiterlijk en door zijn korte en dunne vezels blijft het garen ook mooi na vele keren dragen en wassen. Dit maakt het ideaal garen voor kinderkleding.

Pingo Arlequin zijn bollen van 50 gram met een looplengte van 126 meter. Het wordt verwerkt met naald 3,5 mm. Dit mooie garen is geschikt voor de breimachine en kan gewassen worden op 30 graden.

Pingouin Pingo Dream

Pingo Dream is het garen voor de winter. U zult genieten van het mooie scala aan pastel tinten. Het garen is gemaakt van 80% Acryl en 20% Polyamide en hierdoor heerlijk zacht en zeer comfortabel om te dragen. Ook is het ideaal voor woonaccessoires. Dit garen wordt verwerkt met naald 7 – 8 mm. Hierdoor komen de gebreide patronen mooi uit. Tevens zeer geschikt om mee te haken.

De bollen zijn 100 gram en hebben een looplengte van 99 meter. Het garen is wasbaar op 30 graden.