Phildar

phildar_logo

Phildar

Als breigaren specialist sinds 1903 als eerste breigaren merk op de Franse markt verschenen.
Tegenwoordig richt Phildar zich op weer volledig op het ontwikkelen van mooie garens en schitterende breiboeken. Phildar biedt verschillende soorten ‘wol’ aan. Van 100% Acryl, Charly, tot mooie mix garens, zoals bijvoorbeeld de Phil Light, Phil Country. In het assortiment zit ook een mooi assortiment van mooie kleuren 100% Katoen.
Kijk voor de geschiedenis van Phildar op onze ‘wist u dat…’ pagina.

Phildar Aviso

Dit mooie garen van Phildar is een zacht allround garen. Het is een mix van Katoen (40%) en Acryl (60%), hierdoor heeft Aviso het uiterlijk van katoen, maar is het licht en vormvast.
Aviso is te krijgen in 20 verschillende natuurlijke en heldere kleuren. Het is geschikt om te haken en te breien. Zowel voor het maken van amigurimi, maar ook voor sportieve dames en heren kleding.

Een bol is 50 gram en heeft een looplengte van 68 meter. Het wordt verwerkt met pendikte 4,5 – 5 mm. Aviso kan op 30 graden gewassen worden en is geschikt voor de breimachine.

Phildar Cabotine

Cabotine is geschikt voor het voorjaar en het najaar.
Door de combinatie van katoen (55%) en acryl (45%) is het draag comfort niet te zwaar en niet te warm.
Dit mooie veelzijdige garen is gemakkelijk in onderhoud en u kunt er van alles van maken van granny squares, babydekentjes, knuffels maar ook truien, vesten en omslagdoeken. De kleuren zijn licht gebleekt en hebben een mooie glans.

Een bol is 50 gram met een looplengte van 124 meter. Cabotine wordt verwerkt op naald 3 – 3,5 mm en kan op 30 graden gewassen worden. Het is geschikt voor de breimachine.

Phildar Charly

Charly is een eenvoudig, goedkoop basisgaren van 100% acryl.
Voor vele doeleinden te gebruiken. Zoals truien, vesten, maar ook knuffels.
Onze Wolby clown kan gemaakt worden van dit mooie acryl. In het pakket van de clown zit het garen en alle toebehoren erbij. Kies zelf uw kleuren om de clown volledig naar uw wensen te maken!

Een bol is 50 gram met een looplengte van 114 meter. Charly wordt verwerkt op naald 3,5 – 4 mm en kan op 40 graden gewassen worden. Het is geschikt voor de breimachine.

Phildar Coton 4

Coton 4 is een 100% katoenen garen van natuurlijke vezels, hierdoor heeft het garen een mooie glans.
Met het ruime palet van meer dan 60 kleuren kunt u eindeloos variëren en combineren. Het maakt het ideaal voor grote veelkleurige projecten, maar ook voor projecten waar u net die ene kleur voor wilt hebben.
Het is prima geschikt voor het maken van truien en vesten. Dit mooie katoen haakt ook heerlijk weg met amigurumi, granny square dekens of woonaccessoires.

Een bol is 50 gram en heeft een looplengte van 85 meter. Het wordt verwerkt op naald 3.5 – 4 mm. Uw project kan op 30 graden in de wasmachine gewassen worden en is geschikt voor de breimachine. Voor een trui in maat 42 heeft u 13 bollen nodig.

Phildar Enjeu  op=op

Enjeu is een zachte maar sterke draad, door de combinatie met wol (8%), mohair (8%) en acryl (84%). De toevoeging van mohair geeft hem de rijke uitstraling van wol. Verkrijgbaar in 6 mooie verloopkleuren. Erg mooi om te verwerken in een omslagdoek of een trui.

Enjeu gaat uit de collectie, daarom nu met 10% korting te verkrijgen.

Een bol is 50 gram met een looplengte van 238 meter, zeer veel meters dus per bol, breit of haakt lekker uit. Het wordt verwerkt met naald 5 – 6 mm.

Phildar Partner 3,5

Partner 3,5 is een klassiek en comfortabel garen, welke geschikt is voor allerlei brei- en haakwerkzaamheden en verkrijgbaar in mooie kleuren.
Het is een combinatie draad van wol (25%), acryl (25%) en polyamide (50%), hierdoor heerlijk zacht, maar wel sterk. Prachtig voor zowel baby- en kinderkleding, maar ook voor dames- en heren truien.

Een bol is 50 gram met een looplengte van 125 meter, geschikt voor pen 3 – 3,5 mm. Het kan gewassen worden op 30 graden en ook voor de breimachine is dit garen heel geschikt.

Phildar Partner Baby

Partner Baby is een zacht en zeer comfortabel garen, zeer geschikt om zelf babykleertjes mee te maken.
Dit garen is mooi egaal gesponnen, hierdoor komen de steken duidelijk uit en zijn ingebreide patronen goed zichtbaar. Het garen is gemaakt van 25% wol, 25% acryl en 50% polyamide.
Verkrijgbaar in diverse zachte kleuren en een aantal moderne felle tinten.

Een bol is 50 gram met een looplengte van 192 meter, geschikt voor pen 2 – 2,5 mm. Het kan gewassen worden op 30 graden en ook voor de breimachine is dit garen heel geschikt.

Phildar Phil Country

Phil Country is een mooi wintergaren. Het is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Elke kleur heeft ‘spikkels’ van een andere kleur wat een leuk effect heeft met het bewerken. Dit wintergaren is zeer geschikt om warme truien, omslagdoeken en sjaals van te maken en ook erg mooi voor het maken van woonaccessoires.

Phil Country zijn bollen van 200 gram met een looplengte van 140 meter. Het is 100% acryl garen, geschikt voor naald 8.

Phildar Phil Diamant

Phil Diamant heeft een mooie glinsterdraad, hierdoor wordt je gebreide trui of vest net wat eleganter.
Ook is het garen zeer geschikt om mee te breien met een andere draad, dit geeft een luxe effect aan het project.
Het garen is bijzonder zacht en ultra licht.
De bollen zijn 50 gram met een looplengte van 280 meter. Het wordt verwerkt op naald 3,5 mm.
Het garen is gemaakt van 45 % Acryl en 55% Polyester. Het kan gewassen worden op 30 graden.

Phildar Phil Diamant is goed te combineren met Phildar Phil Light .

Phildar Phil Douce

Phil Douce van Phildar heeft een wollige structuur voor zeer zachte creaties. Ideaal voor bijvoorbeeld babykleertjes, dekentjes en knuffels, maar natuurlijk ook voor een super zachte trui of sjaal.
Phil Douce is gemakkelijk om te breien. Het kan ook gebruikt worden bij het maken van amigurimi, bijvoorbeeld voor het maken van een schaapje of haren. Dan is enige haakervaring wel vereist. De steken zijn in haakwerk niet zo goed zichtbaar.

De bollen zijn 50 gram, met een looplengte van 86 meter. Het is gemaakt van 100% Polyester en kan op 30 graden gewassen worden.

Phildar Phil Light

Phil Light van Phildar is een zacht, wollig en iets harig breigaren. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren, zowel uni als een drietal gemêleerde kleuren.
De bollen zijn 50 gram met een looplengte van 287 meter. Het wordt verwerkt op naald 5 – 6 mm.
Het garen is gemaakt van 18 % Wol, 29 % Polyamide, 53 % Acryl en kan gewassen worden op 30 graden.

De Phil light garens worden gebruikt voor heerlijk zachte truien, sjaals en diverse zachte modeaccessoires. Phildar Phil Light is goed te combineren met Phildar Phil Diamant.

Phildar Phil Looping

Phil Looping is het super populaire wintergaren van Phildar. Een heerlijk dik super zacht wintergaren voor volle stoere projecten! Luchtige dikke Col’s met dikke ribbelsteek of soepele wintervesten. Door de combinatie van acryl met wol heeft het garen een echt wol uiterlijk maar het gemak en de prijs van acryl.

Phil Looping is een getwijnd garen, wat zorgt voor een super zacht en luchtig effect. Ga aan de slag voor een vest, jas, poncho of sjaal van dit zachte breigaren.

De samenstelling van dit mooie garen is 20% Wol en 80% Polyacryl, het wordt verwerkt met naalddikte: 5,5 – 6. De bollen van 100 gram hebben een looplengte van 163 meter en voor een trui in maat 42 heeft u 5 bollen nodig. Uw project van dit garen kan op 30 graden gewassen worden.

Phil Looping combineert erg mooi met Pingouin Pingo Colors.

Phildar Phil Madrague

Phil Madrague is een 100% katoenen smal lint garen, perfect voor de lente/zomer. Geschikt voor een leuk zomertopje, zomersjaal, babykleding.

Dit mooie katoen wordt verwerkt op pen 4 – 4,5 mm. De bollen zijn 50 gram en hebben een looplengte van 92 meter. Het is geschikt voor de breimachine.

Phildar Phil Mikado

Phil Mikado van Phildar is mooi zachte wintergaren met een schitterend kleurverloop, het is prachtig om voor vele doeleinden te gebruiken. Een mooie trui, een prachtig vest voor jezelf of een kind, maar ook mooie sjaals en omslagdoeken. Het is geschikt om mee te breien en te haken.
Het garen bestaat voor 70% uit premium acryl en voor 30% uit wol, dit maakt het garen lekker zacht. Het is geschikt voor naald 5.

De bollen zijn 100 gram en hebben een looplengte van 165 meter. Het kan gewassen worden op 30 graden.

Phildar Phil Rocaille

Phil Rocaille heeft een zachte, speelse draad met onregelmatige kleurwisselingen. De variaties in de dikte zorgen voor een speels effect.
Eenmaal verwerkt geeft het een stoere, robuuste uitstraling. Door de toevoeging van wol, is het heerlijk warm.

Phil Rocaille is een mix garen van 25% Acryl, 27% Wol en 48% Polyamide.
Het is geschikt voor naald 7, heeft een looplengte van 65 meter. Het zijn bollen van 50 gram.