Mozaïek haken

blog mozaiek haken

Mozaïek haken

Leuke uitdaging dat Mozaïek haken.

Mozaïek haken is samen met C2C en overlay haken één van de technieken die gebruikt gaan worden in de ‘Spirit of Life’ Cal van Scheepjes.
Als voorbereiding hiervoor zijn er een aantal patronen aangemerkt om uit te proberen.
In mijn blog over de voorbereiding van deze CAL had ik geschreven dat ik al eerder C2C haken had gedaan en ook het van overlay haken heb ik al een mooi kussen gemaakt. (zie mijn blog over de ‘Circels of Sun‘). Het C2C haken kwam voor in de CAL deken van Scheepjes in 2016.
Deze 2 technieken heb ik onder de knie.

Mozaïek haken

Mozaïek haken

Wat ik nog niet eerder gedaan had, is het mozaïek haken. Ik dacht eerst dat de ontwerpster van de CAL spirit of life hiermee het mochilla haken bedoelde. Toen ik ging kijken naar haar aanwijzingen voor de voorbereiding bleek dit echter heel iets anders te zijn. Er werd een link gegeven naar de ‘Nya Mosaic Blanket‘. Een schitterende deken, met banen van Mozaïek haken. En, er wordt een voorbeeld gegeven om te oefenen. Dit dus gedaan.  Eerst ben ik begonnen met het haken volgens de uitgeschreven beschrijving. Dit lukte mij niet. Hier kan ik niet tegen, het zal me lukken!!

Er wordt aangegeven dat je ook naar de teltekening kunt haken. Dus de tekening geprint en dat gaan proberen. Elk hokje is een steek en de donkere hokjes zijn de ene kleur en de lichte hokjes de andere kleur. 1 regel haak je twee keer, een keer heengaand en en keer terug.

 

Het lukte! En ik vind het leuk om te doen. Als je dit ook wilt haken, dan verwijs ik je naar het voorbeeld welke gegeven wordt door de ontwerpster.

Kom je hier niet uit, dan is het altijd oké om mij om raad te vragen, ik geef met alle liefde uitleg om je verder te helpen!
Veel plezier met oefenen en ik kijk uit naar de eerste patronen van de ‘Spirit of life Cal’. Als je hier meer informatie over wilt hebben, kijk dan even verder op onze site! Onder ‘pakketten‘ vind je meer informatie over onder andere deze CAL.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *