Leren haken

Leren haken

Natuurlijk heb ik op de lagere school leren handwerken!

Leren haken, breien en borduren moesten we op school. Toen vond ik het wel leuk, maar erg netjes lukte het mij niet. En als ik het dan weer uit moest halen omdat het niet netjes genoeg was, kon ik zo boos zijn!!!

Sinds een aantal jaren ben ik weer aan het breien geslagen. En hou ik wel van een uitdaging. Gewoon recht / averecht is natuurlijk niet uitdagend genoeg. Vooral ajourpatronen spreken mij erg aan. Zo leuk om te maken. Via internet kom ik aan allerlei patronen.

Vorig jaar heb ik het haken weer ontdekt. Ik begon met het haken van een Rendier. En hij lukte nog best aardig. Zijn hoofd is topzwaar, dus hij valt steeds om, maar dat mag met kerst de pret niet drukken. Wel vond en vind ik het nog steeds lastig om netjes te blijven haken op het moment dat de steken moeten minderen om iets te sluiten. Het wordt dan niet zo mooi, en daar kan ik mij toch wel aan storen. Heb dan ook een grote bewondering voor wie dit wel netjes lukt. (zou het dan toch nog een restje trauma zijn van de lagere school?? :))

Halverwege 2014 stuitte ik tijdens het ‘surfen’ op internet op de ‘Crochet along 2014’. Week na week een toer van een deken haken. Dat wilde ik ook proberen. De mooiste dekens kwamen en komen nog steeds voorbij. Het is zo leuk om er een aantal nieuwe steken bij te leren.

Mijn deken maak ik van Stone washed van Scheepjeswol. En ook mijn deken wordt mooi. Al zeg ik het zelf. Ik heb ondertussen alle weken gehad en ben bezig met het verlengen. Nog ongeveer 30 cm voordat ik tevreden ben en dan kan ik aan de rand beginnen.

Deel dit bericht