Kussen van Circles of Sun

Banner Blog Haakmuts 'Circles of Sun'

Kussen van Circles of Sun

Blog Haakmuts Circles of SunMijn kussen van ‘Circles of Sun’ is eindelijk klaar.

Nadat mijn kussen van ‘Sophies Garden’ klaar was, wilde ik nog een kussen maken. Over mijn kussen van ‘Sophies Garden’ kun je lezen één van mijn andere blogs. Dit keer van de patroontjes van ‘Circles of Sun’. Dit zijn in totaal 9 patroontjes van vierkantjes. Na de Sophie weer een kans om nieuwe steken te leren. De patroontjes van ‘Circles of Sun’ zijn van een CAL uit 2015 en makkelijk te vinden op internet.

Ik vond het erg leuk om ze te haken. Niet te groot en erg leuk.
Net als de Sophie heb ik ze gehaakt van Phildar Coton 4. Ik vind de kleuren van de Coton 4 erg mooi, ze zijn mooi helder. Ik heb steeds een vaste volgorde in de kleuren aangehouden. Hierdoor pasten de vierkantjes mooi bij elkaar.

De achterkant

Ook hier moest natuurlijk een achterkant voor gehaakt worden. Daar heb lang over nagedacht. Het moest niet te makkelijk, want saai, maar ook niet te lastig zijn. Na die vierkantjes wilde ik iets wat redelijk makkelijk weg haakte. Ik heb gezocht in de Haakbijbel van Sarah Hazell. En ook wat proeflapjes gehaakt. Ik vond steeds het patroon niet mooi uitkomen met de verschillende kleuren. Uiteindelijk kwam er ene mooi patroon langs in de Scheepjes CAL van 2016. En met het proeflapje was ik tevreden hoe de kleuren uitkwamen. Dit is het geworden!

Nu heb ik 2 mooi gehaakte kussens op de bank. De 1 ligt al een jaar op de bank, de ander is net af. Het verschil merk ik wel. Het Sophie kussen is wat soepeler dan het nieuwe Circles kussen. Het is ook te zien dat het Sophie kussen gebruikt is. Het is wat ‘viezer’. Maar… het blijft nog steeds wel een mooi patroon.

Ik ben supertevreden over het eindresultaat.
Hoe vinden jullie het geworden?

 

 

Deel dit bericht

Reacties (2)

 • Corrie v Iperen

  Wat is hij mooi geworden en nu zie ik ook de achterkant, knap gedaan hoor en zo vrolijk.
  Heerlijk dat je zo kan genieten van je hobby al ontbreekt vaak de tijd hiervoor, want menigeen heeft niet in de gaten dat er in handwerk zoveel tijd gaat zitten, vooral als je het ook netjes wil doen. Uithalen moet ook dan geen probleem zijn. Gr.

  8 juni 2017 bij 11:18
  • Mariëlle Kramer

   Dag Corrie,
   Dank je wel voor je reactie en voor het compliment.
   En het kost inderdaad veel tijd. Dat is niet erg als je er plezier aan beleeft.
   Groet van Haakmuts

   8 juni 2017 bij 19:39

Reacties zijn gesloten.