Kerstkleed haken

Kerstkleed C2C haken - Blog Haakmuts

Kerstkleed haken

Kerstkleed haken met de C2C techniek

Een blog in februari over een kerstkleed??
Ja, ja… ik ben er pas vlak voor de kerst mee begonnen en natuurlijk niet op tijd af voor de kerst 2017!

Begin december kwam Katia met 24 leuke kerst motiefjes. Deze konden zowel gehaakt als gebreid worden. Elke dag in december kwam er een patroontje vrij. Ik vond ze erg leuk en ben ze zowel gaan haken als breien. Ze zijn gemaakt van Katia Basic Merino. Daar had ik nog niet eerder iets mee gemaakt. En ik moet zeggen, de bollen zijn erg zacht, en zijn erg prettig in het verwerken. Ze splijten niet tijdens het haken en breien.

Na ongeveer 6 patroontjes gehaakt en gebreid te hebben, bedacht ik mij wat ik er eigenlijk mee zou doen en kwam tot de conclusie dat ik dat niet wist. Uiteindelijk heb ik ze op kaartjes geplakt en ze verstuurd als kerstkaartjes.

Kerstkleed

kerstkleed C2C - detail 2Ik vond de patroontjes toch wel erg leuk. Wilde er toch wel iets mee doen. Maar wat?

Alle patroontjes zijn even groot en ingedeeld in hokjes, en na een mooie pixeldeken via de C2C techniek op Facebook te hebben gezien, wist ik het! Ik ga alle patroontjes verwerken tot 1 kleed, een kerstkleed!

Dus aan de slag, ik heb de patroontjes geprint en aan elkaar geplakt. En begonnen. Het is leuk om te haken en zo je kleed te zien groeien, maar wel veel werk en veel losse draden waar ik mee haak. Ik heb alle verschillende draden om knijpers gedraaid, zoals te zien is op de foto. In totaal heb ik nu 25 verschillende knijpers met garen aan het kleed hangen. Wel wat veel en af en toe is het lijkt het meer op kantklossen als ik alles uit elkaar aan het halen ben. kerstkleed C2C - detail 3

Ik ben niet een hele snelle haakster en ik haak eigenlijk alleen ’s avonds voor de tv, ik hoop volgende kerst het kleed af te hebben! Alhoewel mijn huisgenoten al roepen dat het fijn is als er met kerst 2020 een nieuw kleed bij is!

Als hij af is, dan zal ik hem uiteraard showen!

Deel dit bericht

Reacties (2)

 • Corrie van Iperen

  Het ziet er heel ingewikkeld uit en ben reuze benieuwd naar het resultaat. Veel succes ermee en je hebt nog 10 mnd de tijd.

  18 februari 2018 bij 17:40
  • Mariëlle Kramer

   Ja dat zou moeten lukken hè!
   Vaak komen er toch weer andere projecten ook tussendoor.
   We zullen zien.

   18 februari 2018 bij 17:55

Reacties zijn gesloten.