Katia

Katia

Een Europees bedrijf, gevestigd in Spanje en 60 jaar geleden opgericht. Elk seizoen worden er nieuwe kwaliteiten en nieuwe kleuren ontwikkelt. Waarbij er aansluitend nieuwe tijdschriften uit komen met de meest actuele mode op het gebied van kleding en woning accessoires.

Kijk voor de geschiedenis van Katia op onze ‘wist u dat…‘ pagina.

Katia Alabama

Alabama is een heerlijk zacht basis brei- en haakgaren van Katia. Het is een mix garen van 50% Katoen en 50% Acryl. Door deze combinatie ontstaat een mooie zachte draad welke geschikt is voor naald 3,5 – 4 mm.
De structuur van de draad geeft het werk een mooi en luchtig effect. Dit maakt het zeer geschikt voor vele toepassingen, zoals een mooie trui, een knuffel of zachte babykleertjes.

Een bol is 50 gram en heeft een looplengte van 105 meter.

Katia Alaska

Alaska is 100% acryl en een echte Katia klassieker, het is oersterk, kleurvast, makkelijk wasbaar en niet kriebelend. Een heerlijke, dikke acryl voor naald 6-6,5 mm. Dit garen is geschikt voor sjaals, mutsen, omslagdoeken en leuke decoraties in het interieur. Maak er een  kleurrijke poef of een gebreid kussen van, dit garen is een sieraad voor uw huis en past in elk interieur.

Alaska zijn bollen van 100 gram en hebben 115 meter per bol.

Katia Capri

Capri is het populairste haakkatoen van Katia. Het garen is gemaakt van 100% gemerceriseerd katoen en beschikt daardoor over een prachtige, subtiele glans. Het garen is verkrijgbaar in een breed scala aan prachtige kleuren en door de glans komen deze nog beter tot hun recht.
Met naalddikte 2,5-3 is Katia Capri geschikt voor allerhande haakprojecten. Gebruik het bijvoorbeeld voor het haken van amigurumi, babykleding of accessoires. De draad splijt niet tijdens het verwerken.

Capri heeft 125 meter in een bol van 50 gram. En kan goed in de wasmachine op 30 graden gewassen worden.

Katia Degradé Sun

Degradé Sun is een mooi gemêleerd zomergaren van Egyptisch katoen.
Het is een 100% katoen, wat lekker zacht aanvoelt. Tijdens het breien of haken komt het mooie kleurverloop tevoorschijn.

De bollen zijn 50 gram en hebben een looplengte van 115 meter. Het garen wordt verwerkt op naald 3 – 3,5 mm.

Katia Fair Cotton

Katia Fair Cotton is 100% biologisch katoen van hoge kwaliteit voor de verantwoorde consument. Het wordt gecultiveerd volgens de fair trade-normen door kleinschalige landbouwers in India en Tanzania en begeleid door de Biore Stichting. Het mooie katoen is gemaakt van biologisch katoen dat gegarandeerd is met het GOTS label.

Fair Cotton heeft 155 meter op bollen van 50 gram en wordt verwerkt op naald 2,5 – 3,5 mm.

Katia Infinity Shawl

Katia infinity Shawl is een gemêleerd verloopgaren van 100% merino wol. De met dit garen gemaakte shawl draagt erg prettig door het merino wol, lekker warm en het kriebelt niet. Ook mensen die niet tegen wol kunnen, kunnen de merino wol wel verdragen.

1 bol is 150 gram en met 600 meter lengte genoeg voor 1 shawl of omslagdoek. De verwerking van dit garen is met naald 4 – 4,5 mm.
Bij de bol krijgt u een patroon voor een shawl en omslagdoek mee geleverd. U kunt dus meteen beginnen!

Katia Louisiana

Louisiana is een mooi zomergaren. De draad bestaat uit een witte basis met een gekleurde draad in netstructuur er omheen. Het garen voelt zeer zacht aan op je huid, is licht van gewicht en zeer comfortabel om te dragen.

Dit mooie garen is een mix van 30% Acryl en 70% Katoen. De bollen zijn 50 gram met een looplengte van 115 meter. Het wordt verwerkt met naald 3,5 – 4,5 mm.

Katia Merino Basic

Katia Merino Basic is een mooi kwaliteitsgaren gemaakt met Merino wol (52%) en Acryl (48%). Het garen is sterk, zacht en je kunt er gemakkelijk mee breien en haken. Doordat het garen een superwash behandeling heeft ondergaan, is ook deze kwaliteit wasbaar in de wasmachine. Wel wordt liggend drogen aangeraden.

De bollen zijn in totaal 120 meter op 50 gram. Het wordt verwerkt met naald 3,5 – 4 mm.

Katia Mississippi 3

Mississippi 3 van Katia is een mooi zacht soepel brei & haakgaren van een combinatie van katoen 60% met acryl 40%. Dit garen laat gebreide kabels en ajourpatronen mooi uitkomen. Ook voor haak projecten is het zeer geschikt. De combinatie van katoen en acryl maakt het garen zacht en zeer geschikt voor baby- en kindertruien. Daarnaast is het garen wasbaar in de wasmachine en bruikbaar op de breimachine.

De bollen zijn 50 gram en hebben een looplengte van 210 meter. Het wordt verwerkt met naald 2,5 – 3 mm.

Katia Oceania

Oceania is een kleurrijk garen met een natuurlijke uitstraling. De gemêleerde bollen hebben sprekende kleuren die voor een zeer mooi kleurverloop in je project zorgen. Het kleurverloop gaat binnen één kleur van licht naar donker, met wit ertussen. De draad krijgt door de linnen basis een mooie vezelstructuur die een subtiel effect en natuurlijke look aan je brei- of haakwerk geeft. Ideaal voor leuke zomerprojecten. De draad is opgebouwd uit 16% Katoen, 26% Viscose en 58% Linnen.

Er zit 150 meter op bollen van 50 gram. Het garen wordt verwerkt met naald 3 – 4 mm.

Katia Soleil

Katia Soleil is een mooi verloopgaren van 60% katoen en 40% Acryl. De Katia Soleil is getwijnd garen, hierdoor splijt het niet tijdens het verwerken.
De combinatie van katoen en acryl maakt het garen zeer geschikt voor luchtige en lichtgewichte projecten. De schitterende kleurstellingen maken van uw omslagdoek een plaatje.

1 bol is 200 gram en met 750 meter genoeg voor 1 shawl of omslagdoek.

Bij de bol krijgt u een patroon voor een gehaakte sjaal en een gebreide omslagdoek mee geleverd.
U kunt dus meteen beginnen!

Katia Spring Rainbow

Spring Rainbow is een prachtig verloopgaren van katoen (50%) en acryl (50%). Het kleurverloop ontstaat doordat het garen bestaat uit 4 dunne, losjes opgedraaide draden, welke één voor één een andere kleur krijgen. De totale looplengte van 1 bol is 600 meter. Dit maakt de Spring Rainbow geschikt voor het maken van mooie sjaals en omslagdoeken. Zowel gebreid als gehaakt.

Het garen wordt verwerkt met naalden 4 – 5 mm en een bol is 150 gram.