De zomer voorbij

Blog Haakmuts, de zomer voorbij

De zomer voorbij

Herfst

Op het moment dat ik dit blog maakt, komt de regen met bakken uit de hemel en is de herfst echt begonnen. Daar ben ik altijd wat dubbel in, ik vind het heel jammer dat het mooie, warme weer voorbij is, alleen vind ik het ook wel weer lekker dat ik in huis lekker kan kneuteren, lezen, haken, breien, omdat het toch herfst is buiten.
Mijn laatste blog is van februari, ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar wat gaat de tijd toch snel! (ik word echt oud!!)
Ik ben in het voorjaar en de zomer weinig bezig geweest met haken of breien. We hebben ons gericht op het ombouwen van een oude gehandicapten-bus naar een camper. Erg leuk om te doen, maar wel heel tijdrovend!

Zomer, haakmuts is met de camper op stap
Onze camper in gebruik
Het is weer herfst. haakmuts
Binnenkant van onze camper

Ik had nog wel voorgesteld om de gordijntjes te haken, helaas vonden onze pubers dat niet zo’n goed idee, en we willen nog wel dat ook zij nog een paar jaar met ons meegaan. Het zijn dus gewoon door moeders, mijn moeder dus… in elkaar genaaide gordijntjes geworden. Dit jaar dus voor het eerst met de camper op vakantie geweest naar Italië en Frankrijk.

We hebben er van genoten en ik ben reuze trots op mijn handige man die dit allemaal in elkaar geknutseld heeft in een paar maanden tijd!

 

Spirit of Vulcano

Natuurlijk is er wel nieuw haakwerk meegegaan op vakantie. Ik had een pakket van de ‘Spirit of life’ voor mijzelf gereserveerd. De Vulcano. Erg mooie felle kleuren. Tot mijn schrik kwam ik erachter dat ik een haaknaald vergeten was in te pakken. Gelukkig had ik in mijn etui met allerlei handige hulpmiddeltjes nog wel een echte ouderwetse haaknaald in de juiste maat en kon ik toch aan de slag.
Ik merkte wel dat ik erg gewend ben aan de haaknaalden van Knit Pro met soft grip. Ik kreeg tijdens het haken kramp in mijn duim.
Desondanks toch wel wat kunnen doen. Niet zoveel ik als eigenlijk had gewild, het was toch wel erg warm om te haken. Al met al ben ik pas bij week 2, en dus aan het mozaïek haken. Het was wel weer even bedenken hoe dit ook al weer moet, het is me gelukt. Spirit of the Vulcano

Verschillende projecten

En nu heb ik dus 3 projecten op de naald. Het kerstkleed waar ik al eerder een blog over geschreven heb, wat ik in de Corner to Corner (C2C) techniek haak. Ik ben ook nog steeds bezig met een lang vest in ajour patroon. Daar zal ik in een volgend blog aandacht aan besteden en dan nu dus mijn ‘Spirit of the Vulcano’ wrap (omslagdoek).

Zou je nou toch ook willen beginnen aan de ‘Spirit of life’. Er is er nog 1 in de aanbieding; de ‘Spirit of the Orchid’. Het pakket met de paars/groen tinten. Ook schitterende kleuren. Over de voorbereiding van de ‘Spirit of Life’ Cal heb ik ook een blog geschreven, lees hier.

 

Deel dit bericht

Reacties (2)

 • Corrie van Iperen

  Jullie camper is prachtig geworden.
  Maar nu weer lekker binnen aan het haken en breien. Ik heb net de cal van 2016 klaar, een plaid met 7 kleuren en 7 verschillende gehaakte en gebreide patronen, in de paarse tinten van Scheepjes Roma, maar kan ook heel goed van Colour Crafter. Dit garen heeft ook prachtige kleuren.
  Nog even denken wat mijn volgende project wordt. Nog veel haak en brei-plezier.

  23 september 2018 bij 21:52
  • Mariëlle Kramer

   Dank je wel.
   Heb je ook een foto van je plaid?

   6 oktober 2018 bij 12:18

Reacties zijn gesloten.